Laboratorijske i intelektualne usluge

O nama

Početkom 2013. godine, potaknuta brojnim upitima korisnika laboratorijskih i intelektualnih usluga te potrebom povezivanja i konkretiziranja suradnje znanstvenoistraživačkih institucija i s njima funkcionalno povezanih subjekata na području Istarske županije, pokrenuta je inicijativa umrežavanja i planskog povezivanja laboratorija te znanstvene i istraživačke infrastrukture u svrhu boljeg iskorištenja materijalnih i ljudskih resursa.

Jedan od prvih rezultata koordiniranih aktivnosti usmjerenih ka realizaciji ovoga cilja je web baza podataka koja sadrži sve podatke o postojećoj infrastrukturi i njenim potencijalima. Koncipirana je jednim dijelom za potrebe korisnika, koji na jednom mjestu, brzo i jednostavno mogu doći do informacije o svim analizama i uslugama u domeni znanosti, istraživanja i razvoja koje se pružaju na području Istarske županije. Jednostavnim pristupom portalu, pretraživanjem po ključnim riječima, može se doći do potrebne informacije o mjestu, analizi i usluzi te instituciji i kontakt osobi specijaliziranoj i odgovornoj za područje interesa.

Drugi dio baze namijenjen je samim institucijama i tvrtkama koje pružaju usluge i sadrži informacije koje im mogu olakšati i ubrzati međusobnu komunikaciju te omogućiti kontinuiran i planski razvoj znanosti i istraživanja u Istri.